SAUTANZ 2018 SATURDAY 01.12.2018

Cuisine

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Cuisine

The cuisine at Gut Purbach blends French cookery, Burgenland tradition and Max Stiegl's talent of putting his mark on and improving traditional dishes. Gut Purbach is famous for its offal and for the love and devotion with which the owner prepares these more difficult parts of the animal. Max Stiegl puts exactly the same passion into Burgenland classics such as Grammelknödel (Greave Dumplings) with Tomatoes and Ginger, Halászlé (Fisherman's Soup) or new creations, such as Oafisch (a variation on poached egg) with Tarragon and Artichokes, or Babette Curry.

Great emphasis is placed on regional seasonal ingredients, from fresh fish from Lake Neusiedl and game from the Leitha Mountains to lamb from his own farm, poultry from neighbours and even his own herb garden. The menu changes with the seasons - from the wintry Lenten menu to summer barbecue specialities.

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Drinking

To match our Pannonian and traditional cuisine, we recommend our range of selected wines, which includes special vintages and fine examples from both Burgenland and particular areas such as Bordeaux and Burgundy.

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Max Stiegl

At Gut Purbach, Max Stiegl allows his guests to taste the landscape of Burgenland, the terroir of the region. His goat meat comes from his own farm on the slopes of the Leitha Mountains, while his pigs come mainly from a small establishment near Sopron, where the animals either graze in the fields or rummage for weeds in the local vineyards. His fish is caught exclusively in Lake Neusiedl and every morning he goes into the woods behind his sheep pasture to collect fresh seasonal herbs, wild garlic, mushrooms or berries.

Max Stiegl has made famous his passion for the less accessible parts of the animal, offal. He takes the time to carefully clean tripe, braises lamb tongues with devotion and has so much respect for the animals he works with that he does not throw anything away and even boils the head. When all this is done, there is still enough time to fry a fillet or sirloin.

Mein Pannonien

Ein Kochbuch zum Genießen, Schauen und auch Kochen.

Eine zeitgerechte Interpretation der pannonische Küche liefert Max Stiegl in seinem Restaurant Gut Purbach, dem ältesten Haus in Purbach am Neusiedlersee. Am Speiseplan stehen pannonische Gerichte und mit seiner Innereienküche feiert Stiegl national wie international größte Erfolge.

Seine Küche wurde jetzt mit außergewöhnlichen Bilder der renommierten Fotografin Luzia Ellert gekonnt in Szene gesetzt.

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Reservations

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We accept all credit cards. We are a non-smoking establishment.

News- & Eventcalender

SCHNAUZEN TRAGTASCHE, LUZIA ELLERT € 60,00

An diesen Tagen servieren wir 13 Gänge Innereien Menü:

Freitag, 22. Feber
Samstag, 16. März
Freitag, 3. Mai
Freitag, 14. Juni
Freitag, 13. September
Freitag, 4. Oktober

Beispielmenü als PDF

Sonntagsbraten
Sonntags,- oder Festtagsbraten: ein Braten, welcher traditionell nur Sonntags oder an Feiertagen serviert wird. Ein Braten kam früher in meisten Familien nur zu besonderen Anlässen auf den Tisch. Fleisch war im Verhältnis zum Einkommen teurer als heute und daher eher ein Luxusprodukt.

Die Rückkehr zum bewusst zelebrierten Sonntagsbraten ist übrigens auch besonders nachhaltig: Nur ein, oder zweimal wöchentlich und dafür qualitativ hochwertiges Fleisch aus ökologischer Tierhaltung schont Klima und Umwelt.

Bei uns gibt es den Braten jeden Sonntag oder Feiertag nach einem über 200 Jahre alten Rezept.

Solange der Vorrat reicht!

18. April Gründonnerstag Menü

19. April Karfreitag Menü

20. - 22. April  Ostermenü 


Menüdetails folgen

OSTER PACKAGE 2019

 

Karfreitag, 19. April 2019

 

BEGRÜSSUNGSGETRÄNK

 

MENÜ IN FÜNF GÄNGEN

GETRÄNKEBEGLEITUNG

 

NÄCHTIGUNG

 

 

Samstag, 20. April 2019

 

PANNONISCHES FRÜHSTÜCK

 

OSTERMENÜ 2019

 

MENÜ IN SECHS GÄNGEN

GETRÄNKEBEGLEITUNG

 

NÄCHTIGUNG

 

 

Ostersonntag, 21. April 2019

 

OSTERFRÜHSTÜCK

 

 

Oster Package im Doppelzimmer       € 430,00 / Person

Oster Package in der Suite                    € 530,00 /Person

Oster Package im Gästehaus               € 820,00 / Person

 

Preis inkludiert: zwei Nächte inkl. Frühstück, 5 Gang-Menü inkl. Getränkebegleitung,

6 Gang-Menü inkl. Getränkebegleitung Wasser und Kaffee


17. Oktober - 28. November 2019 je nach Verfügbarkeit